måndag 23 februari 2009

Tävlingsinformation, lite regler och frågor

I det här inlägget kan ni ställa frågor om ni har det angående tävlingarna, så svarar vi så fort vi kan.

Femkampen pågår under 5 veckor med en deltävling varje vecka.
Vecka 1 är det endast layouter, vecka 2 endast kort, vecka 3 alter, vecka 4 minialbum och vecka 5 en överraskning som på något sätt knyter ihop de tidigare veckorna. Här gäller det att samla ihop så många poäng som möjligt för att ha chans på de slutgiltiga gäst-DTplatserna!


Veckotävlingarna presenteras under måndagarna och man har till följande lördag kl 23.59 på sig att maila in sitt bidrag. Under söndagen kommer vi fram till en veckovinnare, denna vinnare presenteras på måndagen i samband med att nästa tävling läggs ut. Veckovinnaren får ett litet pyssligt hemligt paket och 30 extrapoäng. Men även den som kommer 2:a och 3:a varje vecka får lite extrapoäng.

Det lönar sig även att vara med på alla veckotävlingarna, för den som deltar varje vecka får också deltagandepoäng.

Poängen räknas såhär:

Deltagande i veckotävlingarna: 15 poäng per vecka
Veckovinnare: 30 poäng
2:a i veckotävlingen: 20 poäng
3:a i veckotävlingen: 10 poäng
Användande av bonusprodukt: 5 poäng


Utöver veckotävlingarna kommer vi även att ha bonustävlingar varje vecka där man kan skrapa ihop extrapoäng - hur mycket bestäms från gång till gång. Dessa vinnare kommer att lottas fram så alla har chans att vinna!


När de 5 veckorna är slut kommer vi kora 3 stycken vinnare (de med flest poäng), som får varsin gästDT-plats i april, maj resp juni.


Endast ett bidrag per tävling är det som gäller samt en bild per alster (vill ni ha någon närbild med på ert bidrag så ska det vara infällt i huvudbilden). När det så småningom gäller minialbumet så kan man få skicka in fler bilder för att få en rättvis bedömning, vi återkommer om detta! Förminska ert bidrag till max 600x600 pixlar och maila in det till hildasrum@spray.se.

Vi vill att ni väntar med att lägga upp ert bidrag i bloggar och liknande tills vi har lagt upp bidragen på butikens blogg.
Internationella tävlande är välkomna, men då står ev vinnare för fraktkostnaden.


Hoppas ni tycker det här låter lika kul som vi tycker och att många vill vara med!
Lycka till!

/Angelika och Marie

18 kommentarer:

ScräpEmma sa...

Ah, så skoj!!! Klart jag måste försöka hänga på :)

sari hänninen sa...

jag blir också sugen...

ariesse sa...

Det låter superkul! Mina scrapgrejer är nedpackade p.g.a. omflyttning hemma, så jag kan inte hänga med, men hoppas på att ni gör något sådant här fler gånger!

/Henriettae

La Vikinga sa...

Jag har en fråga som gäller förminskningen: I vilket program gör man förminskningen till en viss storlek? Jag använder paint för att förminska mina fotograferade bilder, men där anges förminskningen i procent och hur vet man antalet pixlar? Någon som vet?

bitte71 sa...

La Vikinga: jag har själv Photoshop där jag förminskar mina bilder. Men Angelika har också Paint, hon brukar förminska bilden i procent och spara. Sedan när man har spaart den i en mapp och "drar" med pilen över så brukar det ju stå när bilden togs osv, där kan man även se pixlarna. men man kan få ändra några ggr för att det ska bli rätt.
Om du inte får ordning på det (kanske nån annan som har bättre tips?) så kan du maila mig bilden så kan jag ordna det isf.
/Marie

MissMian sa...

Det här måste jag hänga på!!!

Villemamman sa...

Så skojsigt med bingo! Fråga: måste tejpen i "tejp av något slag" vara synlig, eller funkar det att använda den som fästprodukt? :)

bitte71 sa...

Villemamman: tejpen ska vara synlig på något sätt. Sedan spelar det ingen roll vilken typ av tejp det är, men den ska synas.

Josefin sa...

Hej! Har du fått mitt bidrag? Skickade in det för många dagar sen och fått bekräftelse men det har inte kommit upp på bloggen ännu. Blå/orange sida med rubrik Beautiful. Är bara rädd ifall du missat ;)

Ida sa...

Jag har en liten fråga om korttävlingen. Det skulle ju vara 3 olika kort med om ma använder bonusprodukten, ska de då finnas en nål/pin på varje eller räcker de med att de finns på ett av korten?

Hildas Rum sa...

Ida: det räcker att det finns med någon nål/pin på ett av korten.
/A

Emma sa...

Hejsan, tyvärr missade jag att döpa min filer till tävlingens namn (korttävlingen!) Hoppas att ni får till de tändå! , Sorry!

Ida H sa...

Jag undrar om man kan eller får lämna flera Altrade bidrag på del 3?
En riktigt kul uppgift dethär. Ser fram emot de andra två veckorna med glädje.
Som man brukar säga:
"Lite scraping om dagen är bra för magen..." eller hur det nu va;).
/Ida H

Hildas Rum sa...

Ida H. det är ett bidrag per person som gäller i den altrade tävlingen.

/Marie

Hegu sa...

En liten fundering...får man lämna in två foton på sitt altrade bidrag? Det blir så små bilder om man ska klämma ihop flera bilder i samma bild med tanke på att man ska kunna se detaljer...

bitte71 sa...

Hegu: ja, det är helt ok att skicka fler bilder på sitt bidrag - vi presenterar dem sedan i en slide som vi gjorde med korten i deltävling 2.

Teres sa...

Har några frågor kring bloggutmaningen där man ska besöka 10st bloggar och lämna kommentarer.

Mina frågor är:
Ska det vara någon särskilld typ av bloggar ex.papperspyssel-bloggar? Måste det vara Svenska bloggar?

bitte71 sa...

Teres: jag tänkte nog mest papperspysselbloggar i första hand, och det går bra med utländska också.