tisdag 9 november 2010

Roligt Julklappstips!

När vi var på mässan i Göteborg fick vi på ett ställe se superfina tavlor de gjort bara med en massa stämplar och en egengjord "mask". Detta var jag självklart tvungen att prova att göra och tänkte även passa på att visa er hur jag gjorde min tavla och kort! Detta är verkligen en jätterolig julklapp tycker jag =)

Först får ni se den tavla jag gjort med hjälp av en canvasduk i 20x20cm och ett julkort.


(Vet inte varför den inte vill lägga sig åt rätt håll...)


Så här gjorde jag:
Börja med att välja villka stämplar du vill använda samt vilka färger på distressdynorna. Jag tycker det blir lagom med två färger.


Stansa sedan ut en form som du vill använda med exempelvis Qucikutz eller något annat stansverktyg. Jag har stansat ut ett hjärta med min Cricut. Det lättaste är att stanse ut i något självhäftande papper men det går även bra med ett vanligt skrivarpapper.


Fäst sedan den utstansade delen av hjärtat på ett papper exempelvis akvarell. Sedan är det dax att börja stämpla bakgrunden men en distressdyna. Om färgen blir för stark stämpla först på ett annat papper. Man får testa sig fram lite.
När du är nöjd med bakgrunden tar du bort hjärtat och fäster den andra delen över hjärtat och sedan tar du den andra färgen med distress och fyller hjärtat med. Enklast är att använda sig av en svamp av något slag. Finns speciella verktyg i butiken.


Tag sedan bort plasten/pappret och det är klart.


Så här blev det färdiga kortet!


Material:
  • Distressink dynor
  • Svamp
  • Olika stämplar. Tycker att inkidos stämplar passar väldigt bra till detta projekt.
  • Akvarellpapper


8 kommentarer:

Theresis sa...

Så låter, blir riktigt sugen att prova. Men vet ej om mina stämplar passar... Får nog köpa lite nytt kanske!
Kram Theresia

Ida H sa...

Så festligt. det ska jag pröva nån gång!
/Ida

Jessika sa...

Häftigt! Ska defintivt testa detta.

Petraso sa...

Härligt se att LisaMattias (Dt hos Inkido och Pappersbiten) kunde inspirera er på mässan, hon är enormt duktig och man får ju riktigt stäpelfrossa på ett nytt sätt! Kanonläckert du gjort gillar stjärnan massa!

Emelie sa...

Superfint! Måste testa.
Kram Emelie

LisaMattias sa...

Åh vilka fina saker du gjort! Kul att kunna inspirera!

Hälsningar från Lisa (som demade detta på mässan!)

Veronica sa...

Vilken bra idé, tack för att du visar hur du har gjort.
Tavlan blev så fin..
Ha en bra dag.

Emmeli sa...

Jag hade ju förmånen att se dessa två underbara alster live idag, helt ljuvliga!! Blir verkligen sugen på att testa själv! :)

Sen vill jag tacka Angelica, det va superkul att träffa dig i butiken idag och se allt fint du har, jag kommer garanterat så snart jag kan igen! :D Har både gjort halsband jag köpte av dig och testat att stämpla på ljus - tack så mycket för tipsen! ♥
Kram
Emmeli